Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


30 d’abr. 2011

per restaurar - Emporium Ciclos Sanroma

Una altra "abuelita" que un dia ja no va passar la ITV...
Les calques són Emporium però té un headbadge de ciclos samroma barcelona, em sembla que era una botiga-taller, la bici sembla dels anys 40 i 50, però no ho tinc clar. El què si està clar és que també és una "rat-penat" molt poc engrescadora i amb feinada per davant. La forquilla té un cop frontal i caldrà redreçar-la. A darrera porta un carret flip flop, i el quadre net de suports i gadgets ens fa pensar que és una bona opció per convertir-la en una futura FRR (Fixie Retro Rat).  La talla és una 52 però el tub horitzontal fa 58cms!!





En venda per 80 euros.

setembre 2011
Ja no està en venda, en els propers mesos la miraré de restaurar.

5 comentaris:

  1. Hola, l'altre dia vaig comprar dues bcicletes i crec que una és aquest model. He intentat desmontarla, però m'he quedat encallat a l'hora de treure l'eix pedalier, no se com fer-ho. Necessitaria, si no fos molta molèstia que em donguessis alguna indicació del que he de fer, si he de treure el "tornillo" que hi ha a sobre les bieles o no se..... Jo suposo que he de treure aquest "tornillo" però no se com fer-ho perquè el cap és llis...

    gràcies per llegir la parrafada

    ResponElimina
  2. Hola, has tret les bieles?

    Pots mirar al "taller de restauració" hi ha diverses entrades al blog, tant per treure bieles com per desmuntar l'eix i les cassoletes.
    http://bicinova.blogspot.com/p/taller-de-restauracio.html

    Si m'envies una foto de la peça que et té aturat et podré indicar més bé,
    Gràcies a tu per preguntar.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Hola.
    Pel que sé Sanroma era una tenda de bicicles fins als 70. Pero abans de la guerra es dedicà a fabricar i inclús pot-ser va fer alguna moto. despres de la Gerra Civil va montar components a partir de quadres propis, sobre-tot de Orbea.
    Els xassis son molt lleugers i totalment artisanals. En les primeres epoques los components son d'importació, desprès n'hi han de fracesos i, sobretot, del Pais Basc.

    ResponElimina
  4. Hola,
    m`he remirat les fotos i comparant-la amb una que tinc jo i es veu que es molt original; punys, manetes de fre i seient, no son originals i lo de emporio tampoc.
    Es bona marca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xago, moltes gràcies per la informació!
      Les bicis dels 50's 60's són díficils d' assegurar-ne la procedencia o el constructor ja que sovint els racords, punteres i elements constructius s'assemblen molt entre marques diverses i no tenen "pistes identificatives" gravades. Per sort, aquesta l'autentifica el headbadge.
      Encara segueix igual, però espero que aviat li toqui el seu torn. Salut!

      Elimina