Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


24 d’abr. 2011

- Montesita C-10 crossin


A finals dels 70 la fàbrica Montesa va iniciar la producció de bicicletes de trial, començant per la diminuta T-5 i la T-10, dues bicis petites i vermelles per la mainada, precursores de les T-12 i T-15, igualment vermelles però més grans i evolucionades per la pràctica del trialsin. 
Al mateix temps, al començar la dècada dels 80 el BMX va arribar aquí i Montesa va pujar ràpidament al tren.Amb un pot de pintura groga , un nou disseny de calques/espumes i uns neumàtics de bicicross va versionar la T-10 i va néixer la C-10, la Montesita Crossin.

Avui en dia n'hi ha ben poques i són bicicletes molt rebuscades pels coleccionistes. Per això l'encàrreg de posar al dia aquesta petita joia ha sigut un gran regal, moltes gràcies P.!

Aquesta bici té molts dels seus components originals, amb alguna excepció: els neumàtics originals no eren aquests Michelin Cobra sinó els Michelin BIB. També les manetes de frens originals són introbables i  són unes rares de plàstic sense marca. A la bici li falta l'espuma del manillarg que posa "MONTESA", i també les lletres del portanumeros, que a vegades deia "BMX CROSSIN" i altres vegades "VIVA CROSSIN".


 


4-maig 2011: Moltes gràcies pel comentari Xavi, i la informació que dones és perfecte! Ja em semblava que faltava quelcom al cavallet. De manetes de frens amb les gomes Montesa no n'hem trobades per enlloc. En tinc unes " ideal" de color groc com les que descrius, però vam decidir posar aquestes de color negre així no cantaven tant i la bici s'assemblava més a l'original. Salutacions!

14-maig 2011: afegeixo alguna foto que m'ha enviat en Xavi, de la maneta IDEAL, la peças del cavallet i també de la funda Montesa del fre i la placa Viva Crosssin ( amb 3 sss !!! com trial-sin, cross-sin = cross sin motor, aquesta paraila no va quallar, com tampoc bicicross, BMX es va imposar.al cap de poc).
Moltes gràcies Xavi!7 comentaris:

 1. ESPECTACULAR !!!!!!
  Visca el Crosssin !!!!!

  ResponElimina
 2. Felicitats pel teu blog, és una passada, bones restauracions, bons articles, bibliografia i bones bicis :)

  Tinc una Montesita C10 Crosssin i les manetes són metàl'liques de la marca ideal, amb unes molles interiors per facilitar el retorn. També porten una funda de plàstic amb el logo Montesa.
  Al portanúmeros posa VIVA CROSSSIN.
  El caballet té una goma per enganxar aquest al xassís i evitar així que es pugui desplegar en marxa.
  Salutacions.

  ResponElimina
 3. Gràcies a tu per mostrar les teves restauracions i tot el material gràfic.
  Les gomes de les matetes són les mateixes que portaven els diferents models Montesita de Trialsin com la T 15.
  Coincideixo amb tu en haver-les posat en negre i no en groc, d'aquesta manera respectes més la originalitat quant al color.
  A la meva només li falta el protector negre llarg de la barra central que posa crosssin i el catadiòptric davanter taronja marca Rinder (suposo que és fàcil de trobar). Si saps d'algun protector t'agrairia m'ho diguessis, gràcies.
  Si necessites fotos de la meva en general o del cavallet i manetes te les puc passar al teu correu.
  Salutacions.

  ResponElimina
 4. yo tuve una de esas...qué recuerdos y qué saltos pegué con ella. Me encantaría recuperarla o comprar una, pero no encuentro nada.

  ResponElimina
 5. Es un modelo muy cotizado, hay muy pocas y no hay dueño que quiera venderla por poco precio. Las últimas que vi en anuncios hace ya un año no bajaban de 350 euros.
  Suerte en la busqueda, y si ves una por 200 o 300 euros yo de tu no dudaría un segundo en ir a por ella.

  ResponElimina
 6. El mundo es un pañuelo de verdad. Sentía nostalgia de mi vieja montesita C10 y me pongo a buscar fotos en internet cuando me encuentro con esta que no es que sea como la mía, ES QUE ES LA MÍA. La pegatina de cepsa del cuadro me ha hecho darme cuenta y he recuperado unas fotos que hice hace tiempo y coinciden todos los arañazos y desperfectos de las pegatinas. Me alegra saber que mi querida Montesita ha caído en buenas manos y no ha acabado en una chatarrería.

  ResponElimina
 7. Sube esa foto q veamos cómo era cuando era tulla

  ResponElimina