Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


10 d’abr. 2011

- BH Bicicross

BICICROSS BH , una altra de les clàssiques de la canalla dels 80's. Es el model 500, de rodes de 20'.
Després de treure tota la pintura groga, donar-li  una capa d'imprimació i pintar-la de color taronja amb esmalt sintètic, vaig pintar-li les punteres blaves fent reserves amb una "cinta aillant" molt estreta, que s'utilitza en el món del tunning de cotxes.  Finalment vaig vernissar lleugerament per damunt i la pintura ha quedat prou resistent, però sense assolir resultats "de fàbrica" (el misteri de les pintures i vernissos durs  continua sense aclarir)  
Les calques són fetes per en Jordi de Reciclone, moltes gràcies novament! són per les clàssiques "verano azul" però la idea era versionar una mica la bici, i no intentar una reproducció exacta de la Bicicross original.
Amb el mateix blau vaig pintar els lletjos radis vells aprofitant que calia desmuntar totalment les rodes.
La transmissió la vaig transformar tota, les cassoletes sí que són les originals, però vaig canviar l'eix de BH per un Ofmega llarg de "cuadradillo", així podia posar unes bieles ruteres de 170 mm, el plat és un shimano de 48 dents i el pinyó de 18, la cadena gruixuda d'1/8.  Els frens són els omnipresents Olimpic Balon. Les manetes, punys, manillarg, tijes..., tot BH. De parafangs no n'he trobat, en volia posar uns que tinc extranys però definitivament la bici quedava molt millor sense, probablement els originals de la bici en color negre hi quedarien perfectes, caldria trobar-los, però això ja serà feina per qui se la quedi.  El seient té tot el seu desgast/pas del temps. I un parell de neumàtics històrics, en molt bon estat, els clàssics Michelin que calçaven moltíssimes bicicletes de l'època E.T., sobretot a la roda davantera. En aquesta l'he posat també a darrera, en vistes a paisatges més retro-urbans que no pas bici-crosseros.

















8 de maig 2011:  avui ha marxat cap a Bcn al costat de la BH 75 Sport Hernandez.
Moltes gràcies M.!
26 de desembre 2011 M., si algun dia quieres pagar los 50€ que todavía debes y que dijiste que ingresarias a la "semana siguiente" puedes hacerlo, aunque ciertamente no lo espero, ni me importa ya.
No tienes la más remota idea del tiempo invertido en esta bici y te recuerdo que sólo pagaste 100€ por ella y no 150€ como acordamos. Digo esto para dejar claro que no tuviste palabra, para que no se olvide este hecho sobre la bici.
Por si alguien se lo pregunta algun día.

5 comentaris:

  1. Es una pena. Te ha quedado guapísima.

    Enhorabuena.

    ResponElimina
  2. ESTOY BUSCANDO UNA BICI PARA HACER UN REGALO MUY ESPECIAL, A UNA AMIGA LE TIRARON SU BICI DE LA INFANCIA, UNA BH BICICROSS NARANJA CON LAS RUEDAS EN ROSA, SI ALGUIEN SABE COMO CONSEGUIR UNA IGUAL, LE AGRADECERIA MUCHISIMO LA INFORMACION. GRACIAS

    STEFMONTALVO@HOTMAIL.COM MUCHAS GRACIAS.

    ResponElimina
  3. Guao!!!! Menuda pedazo de bici. Preciosa!!! Cuánto curro!

    Cómo se pueden adquirir las bicis que restauras??? Ebay, correo,...?? Siempre quise una BH ciclocross. Ojalá pudiera conseguir una bici así!

    Gracias!

    ResponElimina