Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


10 de març 2011

- Pinarello SLX Shimano 600

La Red Pinarello ja no existeix, o diguem que ha mutat. Ara el mateix cuadre va equipat al complet amb el grup Shimano 600 Ultegra en la seva primera serie, la 6400, una de les mítiques creacions que el gegant japonès va fabricar des de 1987. Avui en dia no es difícil reunir la totalitat de peces d'un mateix grup en concret, amb espais com ebay tard o d'hora surt a la venda la peça que falta. La dificultat recau en aconseguir-ho a un preu assolible.
En aquesta vaig haver d'aconseguir unes bieles llargues, de 175mm, un joc de direcció amb rosca italiana, una caixa de pedalier, pedals, les manetes de frens...et sonen Edu?
Els cambis,  carrets de roda, tija de seient, son del 1990, quan la bici de curses que feia servir era gairebé idèntica a aquesta. La ilusió de reconstruir-la també ve d'aquí, i amb el temps restaurant bicicletes ara veig el valor extra que té una bici quan equipa un mateix conjunt mecànic.

                  

El grup 600 Ultegra era  el "segon" de Shimano, millor que el 105 i pitjor que el Dura Ace, tant en preu com en renom, ja que la qualitat i funcionament eren magnífics en tots, amb un disseny avanguardista. Shimano era qui més evolucionava en aquells dies, i va ser el moment de l'aparició dels plats ovalats biopace, els canvis indexats, el sistema SLR en la frenada...
En la següent pàgina de DISRAELIGEARS podeu veure el catàleg d'aquest grup: Shimano 600 Ultegra


El cambi va llepar l'asfalt unes quantes vegades com es pot veure, en l'esport de les curses ciclistes son habituals les caigudes i el canvi sempre està en una posició vulnerable.  El pinyó és un cassette de 7v. (14-15-16-18-20-22-24). La maneta del cambi de marxes pot treballar a fricció o indexat, S.I.S. (Shimano Indexed System)   


  Trobo magnífics els frens. Aquestes Mavic Open 4 CD  les vaig arreplegar de la Cycles Gitane, i els neumàtics de la bici de la Kurin.



La potència és de 140 mm, la talla del cuadre una 59, bieles de 175mm... és una bici per jugadors de basket petits. 

Els pedals són compatibles amb les cales look Delta, els vaig comprar a  italia per ebay i ja eren pintats en vermell per el seu anterior propietari,  
Tant la caixa de pedalier, la direcció com els carrets de les rodes porten retens de goma per evitar que entri pols i aigua als rodaments. Els taps de les bieles  no són els originals, que eren totalment llisos. Avui en dia dificilíssims de trobar.


                           

Aquesta bici ara si que la sento com acabada definitivament.
Bici en venda. 


1 comentari:

  1. Si que em sonen les manetes... quina sort que tenen, de pinarello a pinarello! Estic content de que tornis a l'activitat, sort artista!

    ResponElimina