Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


17 de març 2011

- BH 75-500 "Sport Hernandez"


 Una altra BH "verano azul" a punt. Ja n'he refet unes quantes de color blau i aquesta l'he batejat amb el nom de la botiga d'on deuria sortir qui sap quan, "Sport Hernandez", de l'Escala.
Aquesta bici estava molt ben conservada, però igualment ha fet falta desmunta-la tota, netejar peça per peça, reengrassar rodaments i realinear rodes, renovar fundes i cables, aconseguir una càmara,  dos neumàtics i una cadena nova... 
De BH 75-500 se'n van fer molts models durant molts anys, amb petites diferències entre unes i altres, plegables o rígides, diferents versions de fre posterior, dinamos a darrera o a la forquilla, com aquesta, en que la dinamo només fa funcionar el llum davanter Rinder (amb el logo BH al vidre); a darrera equipa un catadiòptric normal i així s'estalvia cablejat i feina.


 La mítica clau de 14 que normalment està extraviada, aquesta vegada si que era al seu lloc, i és diferent a la típica de BH, que té forma com de forquilla.


Torno a recordar que tant el seient com el manillarg tenen molt recorregut, es pot adaptar a qualsevol persona entre 150 i 185 cms. També vull dir que tot i que encara se'n conserven moltes, d'aquestes BH 75, fa dècades que van deixar de fabricar-se. Tant les que estan per restaurar com les restaurades no perden valor amb el pas dels anys. El preu és el de la bici vella +  recanvis + feina de restauració. Pot semblar alt o pot semblar just, depen de com es miri.  

Aprofito aquest post per explicar que també torna a estar en venda la BH 75-500 "blau cel rat". La noia que l'havia comprat tenia molts problemes amb la bici (frens durs, sistema de plegat molt entretingut... ella volia una bici plegable amb marxes per les pujades, amb un sistema de plegat ràpid i frenada suau i efectiva. Aquestes BH són plegables per ocasions puntuals,no són pràctiques si s'han de plegar  desplegar cada vegada que arribem a casa, a més, sobrepassen els 15 kg i si l'hem de carregar a coll gaire sovint... També la frenada d'aquestes bicis és un dels seus punts febles, sobretot el fre de darrera, no van ni suaus ni són inmediats (que quedi clar, però, que sí frenen)
 La qüestió és que li vaig  tornar a comprar la bici  i després de renetejar-la, alinear la roda de darrera, canviar-li els punys, comprovar que tot segueix ok, la torno a posar a la venda. No és com la primera, aquesta és per fer-la servir continuament sense contemplacions i poder-la lligar al carrer sense preocupacions. 
Aquí unes fotos de totes dues, avui :


 8 de maig 2011:  Avui s'ha venut i l'han vingut a recollir, ja és per Bcn.
Moltes gràcies M.!La "blau cel rat" fa unes setmanes que volta per Murcia.
Muchas gracias J.!

2 comentaris:

  1. What a wonderful restoration. You have talent and quality. Congratulations for the great job you did on this bike. Hugs from Brazil. *** http://bikeclic.blogspot.com/2010/05/brasil-santo-andre-caloi-berlineta-1969.html

    ResponElimina
  2. Vull les bicis, les dos si estan en venda, on puc anarles a mirar, comprar o emporatrmeles

    ResponElimina