Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


9 de maig 2011

- MERCIER velo de ville

Una senzilla i bonica bicicleta de ciutat, marca MERCIER, francesa.
Vaig voler posar cambi de 3 marxes, ja que el quadre està preparat per muntar-li; també vaig intentar reparar els llums trencats, i vaig buscar-li unes alforges i un cavallet però res de tot això va funcionar. El plat i cadena és de 1/8 i només tenia un vell Simplex que hi podia encaixar però no funcionava pas bé, ni suau, ni àgil.  El sistema de dinamo i llums no feia llum, vaig pensar que era el dinamo que no tirava. Ni les alforges ni el cavallet per ella no eren a casa... Total:  una bici tossuda que s'ha quedat ben lleugera, amb una sola velocitat, sense llums, ni portapaquets ni cavallet.
És una bona bici com a utilitària per el dia a dia. Té els seus anys i conseqüències del pas del temps però de mecànica està totalment posada al dia. Bons materials i discreta elegància. Penso que és dels anys 70.
El manillarg i tija són AVA, els carrets i pinyó Atom, les llantes DEA cromades, neumàtics 650B, Hutchinson Globe Trotter bastant gordos i en bon estat. Els frens originals eren Lam però el de davant estava xafat i ara és un Weinmann 810. Bieles Solida, cadena Velo...etc.
















La mesura entre l'eix del pedalier i a sobre el seient fa 61 cms (amb el seient abaixat a tope) i 68 cms (amb el seient alçat al màxim).

A 15 de juliol de 2011 ja viu a León!
¡Muchas gracias J.L.! ¡que la disfrutes!

1 comentari:

  1. ¡Gracias a tí! Mi novia está encantada con ella. ¡Espero que le dure muchos años!

    ResponElimina