Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


4 de maig 2011

- BH California XL2

De dues Californies n'he separat les peces blanques i les he agrupat totes aquí. L'hi he afegit unes manetes de frens i uns neumàtics Lucky Stone de 20 x 2.125 que han encaixat perfectament amb les llantes.
El vell quadre descolorit per la llum del sol i la quietut aburrida d'anys i panys ha agafat unes tonalitats molt guapes.  Les rascades d'arreu li donen un lleuger aspecte rat, no és pas nova de trinca, encara que les cridaneres rodes ho vulguin fer creure.
Aquestes rodes de plàstic tenen el defecte de que no es poden alinear com les de radis, així que és normal una lleugera ondulació lateral al cap del temps (imagino que noves deuen girar perfectament) No és un defecte que perjudiqui la frenada i les pastilles de frens en repòs no freguen mai la llanta.

Li pensava posar uns pedals blancs però aquests negres no s'han volgut separar de les seves bieles, igual com les bieles no es volen separar mai del seu eix de pedalier (una de les virtuts/malsons de les bieles BH: la dificultat de desmuntar-les). Per fortuna només patia un petit joc a l'eix, fàcil d'ajustar sense haver de treure bieles. La resta ha sigut una neteja a fons de totes les peces, reengrassar la direcció i els carrets de les rodes.











Ja està venuda, se'n va cap a ses illes!

1 comentari:

  1. Hola! TEngo una california xl2, en azul y blanco, que quería poner en forma para mi hija, tiene una holgura en el eje del pedalier ¿Me podrías ayudar a corregirla sin quitar las bielas? según te leo por aquí, se podría hacer... Gracias!!

    ResponElimina