Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


3 de juny 2010

Catàleg Bicicletas IRIONDO
























































































Catàleg de 1967 de la fàbrica de bicis Iriondo, de Vitoria.

Les bicis es veuen molt petites ja en l'original però totes porten adhesius CIL o Super CIL. Desconec la relació entre les paraules V.B., Torrot o Invicta que figuren a la foto davantera. Tampoc per ara  he trobat informació de la mateixa CIL.

3 DIN A4  a doble cara desplegables (total 63 x 29,7 mm.)

6 comentaris:

  1. hola,

    Abans de tot dir-te que trobo fantàstic el teu blog... només volia fer-te una consulta ja que sembla que en saps bastant del tema... tinc una bicicleta marca Rotary, la vaig comprar a Alemanya, sabríes dir-me alguna cosa d´aquesta marca?

    gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      no et sé dir res de Rotary. Imagino que és una bici clàssica dels 80's o anterior, no em sona com a marca de bicis de carretera...
      En general a centre europa hi ha infinitat de marques, desconegudes aquí degut a les fronteres comercials de la dictadura franquista i el creixent desús de la bicicleta com a mitjà de transport durant els 60's, 70's i 80's, quan tothom que podia es feia amb una moto o un cotxe per anar d'un lloc a l'altre.

      Et recomano que tinguis paciència i vagis fent cerques per internet, a vegades al cap del temps apareix informació quan un menys s'ho espera. Ideal entrar a foros d'Alemanya, Holanda, Bèlgica...sobre bicis clàssiques.
      Gràcies a tu per preguntar, salut!

      Elimina
  2. Iriondo fué un empresario que en los principios de la industria de la bicicleta en Euskadi se dedicó a vender sus modelos de Cil y a lo de unos años tuvo la oportunidad de entrar en el mundo de las motos fabricando modelos de la casa francesa Terrot que muy poco despues de ello fue absorbida por otra marca francesa y tubieron que dejar de producir con ese nombre.A Iriondo se le ocurrió la idea de seguir fabricandolas pero para no tener problemas de copiright cambió la e de terrot por la conocida marca en las euskal herrias como Torrot.Por eso hay modelos como la Torrot Mx que existen modelos con este emblema como con el emblema Cil Mx.

    ResponElimina
  3. Alguien tiene el catalogo de las torrot plegables?

    ResponElimina
  4. Les lletres V.B. fan referencia a la marca LA VASCO BELGA fundada per Luis Iriondo als anys 40, fabricants també d'armes com moltes altres marques.
    Si vols veure l'anagrama de la marca, buscant LA BASCO BELGA al google et sortirà una imatge en color d'instagram del de la meva bicicleta.

    Salutacions i felicitats pel blog, es fantastic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdó per l'errada a l'escriure, volia dir *VASCO no Basco...
      Xavi.

      Elimina