Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


15 de juny 2011

Publicitat retro I (1981-1982)

Anuncis comercials de principis dels anys 80 de la revista "La Bici".
La imaginació al poder!





































5 comentaris:

  1. Enhorabona Inhibita ..
    moltes de aquestes coses les he trobat en bicicletes.les cadenes ''Iris''n,he trobat en bh's dels 60.els mitics pedals ''Notario''y els ''Ripa''que crec que son els que montaba BH durant molts anys..
    les bombes d'unflar ''Hetta'' el sellins 'Ges'' (crec que encara en fabriquen,pero en plastics)
    quins records,llastima que molt poques de aquestes empreses hagin sobrevisqut.
    tot aço pot ser sigui culpa del consumisme desmessurat que hi ha aviu en dia..

    ResponElimina
  2. Merci Ornitobiker!
    No sé molt bé que va passar als 80's, moltes empreses van tancar. Basicament la canalls que cumplien 14 anys canviaven la bici per la moto, i als 18 cotxe.
    Després va ser el boom de les BTT a principi dels 90's lo que va revifar el món de la bicicleta i alguns fabricants van poder estirar-se em el temps fins als nostres dies.
    El què és trist és que per aquí es feien components d'excelent qualitat a nivell mundial (Zeus, Triplex, Arius...) i després no van poder seguir el ritme, quant a França, Japó i Itàlia si que trobaven mercat per seguir evolucionant. En desconec les causes.
    salutacions!

    ResponElimina
  3. He trobat per casa els números 2,3 i 5 de la revista "La Bici", quina il·lusio m'ha fet!!! Quan les vaig comprar al '81 i'82 flipava i ara al recuperar-les... segueixo flipant. Gràcies per recuperar la història de "La Bici".

    ResponElimina
  4. Merci pels comentaris Xavi!
    Jo desconeixia aquesta revista fins fa uns mesos, em pensava que tot havia començat amb "ciclismo a fondo" i "bicisport".
    Et volia preguntar si en el Nº5 hi ha alguna prova d'alguna BMX o Trialsin? i si fos així si podries escanejar i enviar-me aquestes pàgines concretes (aquest i el nº4 no els tinc)
    Els anuncis en els primers numeros es repeteixen molt, probablement hi ha els mateixos.
    Merci!
    Salut!

    ResponElimina
  5. Hi ha una prova de la Rabasa Derbi MX2 trial, un article del bici side i un de com transportar les bicis que ara et passo. Parlaré amb l'Àlex Rubies per si ell en té més.
    La publicitat és més o menys la mateixa.

    ResponElimina