Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


7 de nov. 2010

- BH Bolero pink

BH Bolero ressucitada.

Avui fa 7 dies...
"está muy bien, sólo le falta el asiento e inchar las ruedas y ya está" em deia el venedor mentre jo m'anava mirant la seva bici, que feia llàstima... i li vaig dir " ¿sólo el asiento? si le faltan los puños... no tiene cámaras!"... i li vaig indicar amb la mà les crostes de pintura que saltaven del manillarg i els parafangs, el "cubrecadenas" trencat, la bruticia que tenia la bici... per fer-li entendre que era un trasto vell, si no ho sabia ja... (que el quadre i els cromats de dessota la bruticia estaven en bastant bon estat m'ho guardava per mi)
"llevatela, por X euros es tuya" va dir, tot fent el "veste'n" amb la mà i girant-se per atendre els altres clients de la seva parada.
Vaig pensar: només X euros!?  si no ven la bici, aquest la llançarà al primer container quan acabi el mercat. Em sembla que ningú més en tot el matí s'havia mirant tant la bici com jo abans de la conversa.
Feia dos dies que una noia m'havia escrit preguntant si la "Bolero lila" del blog estava en venda, sempre dic que les casualitats, seria massa casualitat que fossin casualitat, així que vaig tornar a repassar la bici de dalt a baix, intentant desxifrar què era bruticia i què era espatllat, assegurar-me que els neumàtics servirien un cop nets... pensant si seria dificil d'aconseguir càmeres d'aquella mida, i sobretot trobar la tija del seient...vaig decidir que tindria fe i vaig dir-li: "ok me la llevo". 

7 dies després:
 La bici ja està refeta, però no he trobat la tija de la mida exacta, i el seient, el parell de càmeres de 600, els punys, fundes...tot és de color negre, per això també el color de les llantes i el manillarg, que sí tenien més òxid del desitjat i una pell de pintura blanca que anava saltant amb facilitat fins on s'havia rovellat. Ni els parafangs ni el manillarg portaven imprimació!!!...BH, BH...
El protector de cadena plàstic estava trencat pel mig i he optat per rematxar-li un aro de plàstic al plat, dels de BMX, blanc.
Aquí una foto artística, es titula "blanc oxidat sobre blanc sobre òxid"

Blanc, negre, rosa... "para gustos, colores", que diuen. 
Segur que no n'hi ha una altra igual, i el què és més important, ja no hi ha perill de containers, deixalleries i xatarreros per molt temps. 











Té alguns punts febles:
1- alguns pelats per el quadre (cal revisar de tant en tant i passar un drap untat amb oli "6 en 1" o bé puliment liquid, cera per cotxe...)
2- els neumàtics estàn una mica ressecs dels costats, però el dibuix és bò i encara tenen molta vida per davant.
3- la tija del seient és de 22,0 mm, i la bici utilitzava unes dècimes més (22,2 o 22,4mm) amb la qual cosa el cargol s'ha d'apretar sense por. Però ho he estat provant i el seient queda ben collat, sense haver d'apretar exageradament.
En resum, es tracta de punts febles molt febles.

Punts a favor:
1-La bici va molt bé,
2,3,4,5,6,7,8,9,...-és senzilla, sense marxes, frena com les de la seva edat però té portapaquets,  pot passar pels bassals, i fer-se fosc (pack dinamo-llum), es pot deixar lligada al carrer sense miraments, aparcada amb la seva"pata de cabra"... és de mínim manteniment, ideal per el dia a dia urbà, per territoris amb pujades suaus... etc.

Avui 15 de novembre ha marxat amb tren cap a la big city, moltes gràcies F. que lleve suerte a su destino!

5 comentaris:

  1. Molt bona feina!!!! recordo que fa anys vaig tenir problemes amb una tija de seient, al final la solució va ser fabricat un casquet amb una llauna de cocacola ...

    ResponElimina
  2. Hola bonito trabajo. Yo tengo otra bicicleta igual que la estoy restaurando por que estaba mal de pintura y algo de oxido y mi problema es que no se donde puedo conseguir las pegatinas iguales para ponerselas despues de pintar, si pudieses ayudarme te lo agradeceria

    ResponElimina
  3. Hola Anònim. Para las pegatinas, sino quieres pasar una eternidad buscando (y sin garantia de éxito), el mejor camino es hacerlas. Si no has quitado las viejas entonces haz fotos detalladas, toma las medidas exactas y mándalas a quien te acepte el encargo. Si no conoces a nadie puedes preguntar a Jordi de Reciclone.blogspot, el sabe hacerlas.

    Desgraciadamente, por descuido y prisas yo no hice fotos detalladas de las calcas de esta, ni la otra bolero que está en el blog. Pero si no tienes las tuyas y no encuentras nada te puedo mandar las fotos generales a mejor resolución que en el blog. Sobretodo la primera, para hacer una reconstrucción "photoshopistica".
    Gracias por preguntar, un saludo.

    ResponElimina
  4. Hola. Acabo de topar amb aquest blog perquè fa una mitja hora que estic buscant per internet on comprar els adhesius de la BH Bolero ja que n'estic restaurant una i no hi ha manera de trobar-les. He llegit els comentaris anteriors i m'agradaria demanar-te si es possible que m'enviessis les fotos per poder-les fer.

    Moltíssimes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, les fotos haurien de ser les mateixes del blog però a més resolució. Les hauria de buscar, en tot cas necesitaria un mail per enviar-te-les.
      Et recomano que busquis una mica més per internet ja que han passat 3 anys i probablement hi ha calques d'aquestes bo i fetes.
      Salutacions

      Elimina