Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


3 d’oct. 2010

- J.Jenny - Swiss 60's commuter bike

  Aquesta és una bici de Suïssa dels anys 60,  segurament la va portar a la Costa Brava algun turista. Ja fa mesos que la vaig comprar en una fira i ara l'he acabat de restaurar. En tot aquest temps no he trobat cap informació sobre el fabricant. A la pipa de direcció hi ha aquest head badge metàl·lic: 
Gràcies al senyor Stefan, de  speddbicycles,(us recomano visitar el museu virtual de bicicletes de carretera de totes les èpoques, és espectacular) s'han aclarit un parell de coses:
Primer que en els anys 50 i 60 era molt típic que una botiga de bicicletes tingués el seu propi logo, ja que solien comprar els quadres fets i la botiga els personalitzava amb la seva propia marca, per això hi ha multitud de misterioses marques desconegudes per centre-europa, aquesta n'és una.
També aquest tipus de decoracions fetes amb aerografia i pinstripping (filetejats) eren molt usuals aleshores, no es tracta pas d'una repintada a posteriori sinó que de ben segur és l'original.


A la bici li he tret el plat petit de 46 dents i el desviador Simplex directe que estava trinxat. Igualment el cambi de darrera fet caldo l' he substituit per aquest Simplex més modern, la maneta sí que és la original.
També he fet fora el protector de cadena que fregava arreu i el llum posterior que era trencat, ara hi ha un reflectant i cap linia elèctrica travessant la bici de punta a punta. La dinamo Lucifer és endimoniadament potent. Frens i manetes Weinmann, rodes de 700c x 28, llantes d'alumini, parafangs d'acer inoxidable, carrets Maillard, pinyó Everest de 5 corones (14-16-18-20-22)... el plat és de 49 dents,  per això la bici és adient per rodar per llocs planers i ondulats però sense pujades fortes.
Les paraules "commuter bike" engloben les bicis per el dia a dia, per desplaçar-se, en contrast amb les esportives i les de turisme.  Si bé aquí les hem anomenat sempre "de passeig" tot i que les fem servir per anar a la feina, a comprar o a l'escola.
La talla és una 54, apte per persones d'entre 1,65 i 1,85.

Avui 23 d'octubre l'han vinguda a buscar. Moltes gràcies T. i companyia, bona sort i que la disfrutis.

2 comentaris:

  1. Muy bonita.
    Una bici con mucha personalidad.

    ResponElimina
  2. Preciosa! Si no fós per la manca d'espai...
    De segur que va com un rellotge... Suïs

    ResponElimina