Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


18 de maig 2010

Catàleg Rixe


 He pogut escanejar alguns catàlegs antics de diverses marques gràcies al Sr. Josep Monells, que els tenia guardats en la seva històrica botiga torellonenca que està "buidant" poc a poc.
Aquí engego doncs aquesta petita sèrie de posts dedicats als catàlegs: importants eines comercials que juntament amb les fires eren les vies principals que empraven els fabricants per fer coneixer les últimes novetats als botiguers i al públic en general. En el llarg periòde pre-internet la feina de la botiga de bicis va ser vital per la bona salut del món de la bicicleta.
Avui dia també calen serveis post-venda de qualitat i confiança, això no ha canviat, però si que la feina de fer coneixer les novetats al públic ja no depèn principalment de "savoir faire" de "la botiga de bicicletes".
Aquest primer es de l'any 1971, de la casa alemanya Rixe, un sol full de 21 x 63 cms plegat a tamany carta. Aquí va:











4 comentaris:

  1. Molt bona feina Ininbita! Hem de procurar salvar de l'oblit i les escombraries tots aquests petits tresors que son part de la nostra història qüotidiana!

    ResponElimina
  2. hola inhibita, tengo una rise de caballero con manillar de carretera y estoy buscando imagenes para la restauracion, ¿tendrias algun catalogo mas de esta marca o algo que pudiera servir' muchas gracias y buen trabajo con estas recopilaciones.
    tonilupe

    ResponElimina
  3. Perdon queria decir una Rixe de Carretera

    ResponElimina
  4. Hola Tonilupe, disculpa el retraso en responder.
    No tengo más información de Rixe, pero te recomendaria buscar información con origen en Alemania. Ya que eran bicis de importación.

    En las revistas de los 80 no aparece esta marca.
    Existió la marca DIXI en Toledo a principio de los 80, pero era otra cosa, nada que ver con RIXE.
    Suerte con la búsqueda y la restauración, y gracias por preguntar.
    Saludos.

    ResponElimina