Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


11 de set. 2009

La talla d'un cuadre

La talla d'un cuadre es la mida en cms entre el centre de la caixa de pedalier i el creuament dels eixos del tub del seient i el tub horitzontal (A). Es la mida més important, juntament amb la longitud del tub horitzontal(L), que també es mesura entre eixos.

A cada altura correspon una franja de talles, en aquesta taula hi ha una aproximació per bicicletes de carretera.
Però hi ha diversos factors més a tenir en compte, sobretot aclarir si la persona està habituada a la posició de ciclisme, amb el manillarg baix i avançat. Si no és així i busca una posició més còmoda (amb el manillarg amunt i a prop) tendirà a una talla més gran per a la seva alçada, mai a una de més petita.
La raó es que la tija del seient té més marge de regulació en altura que no la longitud i altura de la potència(tija del manillarg), més condicionada per les dimensions del quadre.

2 comentaris:

  1. Aci teniu un article de "Amigos del ciclismo" prou interesant on expliquen les talles recomanades segons siga per a muntanya o carretera. http://www.amigosdelciclismo.com/mecanica/tallasygeometrias/
    Gracies bicinova per tot aquest mar d´informació

    ResponElimina
  2. Gràcies Juanma per l'aportació.

    He mirat una mica aquest article i en el seu croquis la "mida A" no queda clar d'on a on, en el dibuix sembla marcar de baix a la caixa de pedalier fins a dalt de tot, cosa que no és correcte. Habitualment es parla de "centre a centre" (ctc), o a vegades de centre a capdamunt del tub del sillin(center to top), però sempre es pren de referència el centre de l'eix del pedalier.
    Salut!

    ResponElimina