Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


17 de des. 2009

- PINARELLO 1982



"The year 1981 proved to be an extraordinary season for this power house of a team. Among its numerous victories, they captured two of the most distinguished international races, the Vuelta di Spagna and the Giro d’Italia,...both by Giovanni Battaglin
Aquesta va ser una de les bicicletes de primera linia en les curses professionals quant començava la dècada dels 80, cuadre italià 100%, Columbus, Campagnolo i Pinarello...vaya tres!
Aquesta és una aproximació feta per mi, encara que també hi ha CLB, Weinmann... com qui posa sal i pebre a amanida... la vaig pintar volent que quedés perfecte però sempre sóc aprenent: les calques eren antigues i dificils de colocar, i el vernis final transparent va deixar un to mate i minigranulat per tot arreu, l'acabat no és excelent però tampoc és un nyap, i sempre es pot tornar a començar de nou! L'essència Pinarello, això si, hi és. 
PD: A Ebay no 'ha comprat ningú, ara la tornaré a pintar de nou, em sembla que va quedar molt seriosa...
 Recordo la meva antiga Pinarello de les curses que l'estiu dels 18 anys li vaig muntar alforges per anar a Donostia i tornar en 12 dies, pujant i baixant tots els ports mítics, deixant-la al camping i a fora al super despreocupadament... aquella sensació d'anar amb la teva bici, i no d'anar amb una Pinarello, com cambiem les persones...


Finalment l'he desmuntat tota, he començat a pulir i abrillantar el cuadre i ha quedat brillant. No la repinto pas.
Gairebé totes les parts de la bici les he subastat.
El cuadre se'n va cap Australia, les manetes de canvi als Alps, el super record de darrera a Roma, el de davant juntament amb el seient a França, la tija del seient a Tokyo, els cargols de fixar les bieles a Anglaterra, les bieles a València, els taps de les bieles a Alemanya, les rodes al Japó, el cargol de la tija a Roma...la direcció i pedalier, els frens i el manillarg complet els faré servir jper altres màquines. Quina globalització eh? en algun lloc hi ha qui necessita, o vol, aquella peça tan preuada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada