Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


23 de des. 2009

- DERBI PANTHER BMX spanish 80's old school

Qui no se'n recorda d'aquesta bicicross cridanera? quant l'ET va arribar a les grans pantalles aquestes bicis van començar a sortir de sota les pedres... les BH de fins llavors van passar a ser patrimoni exclusiu de les nenes, i les poques nenes que s'atrevien a rular amb una BMX no es deixaven guanyar facilment!
Aquesta DERBI era del tipus BMX, n'hi havia que portaven fre de disc a darrera, un altre model portava suspensió del darrera... BH tenia el mateix repertori, les California, després hi havia les més grosses amb seient llarg i "respaldo", suspensions reals o de decoració, canvi de marxes com en un 1430... quantes tardes d'aventures pels carrers!  Al foro de bicischopper a la secció de clásicas hi ha cosa sobre el tema.
 Aquesta li falten els parafangs i el cavallet, la resta està molt ben conservada i original de fa 25 anys. Espero que la "tipica" costum de llençar aquestes joies al container quan feien nosa vagi desapareixent paulativament. Si algú en té una que li fa nosa que m'avisi!






Per cert... l'ET ja profetitzava llavors, del que seria important per tota la nostra generació,  us en recordeu? "mi casa", "telefono"... jajaja.... no és casual, no, això dels maldecaps de la revisió de la hipoteca i del saldo disponible  al mòbil !!

18 setembre 2010: "FE DE ERRATAS "
 Degut a la meva ignorància sobre la realitat del BMX de competició  d' aquells primers anys 80, vaig titular d'old school aquesta bici quan en realitat no era una bici orientada a competir en BMX sinó una de tantes "aproximacions comercials" que totes les marques d'Espanya van crear per aprofitar el boom del BMX-E.T.-teléfono-mi casa  del moment.
Ara bé, un nen amb una Panther com aquesta i un salt fet amb uns maons i una fusta ja era "old school" a la seva manera, sense ser BMX pur.
Perquè posats a purificar la imaginació infantil, com carai hauria transportat l'ET, si no a la cistella estacada al manillar d'una... Kuwahara?  
;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada