Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


23 de set. 2011

*** retocs de pintura

 El racor de la caixa de pedalier de la  LOOK KG 233 feia mala cara...
És dificil aconseguir el mateix color de pintura per retocar els petits pelats dels quadres, i gairebé no ho faig mai. Amb una bona neteja i aplicant cera de carroceries, els pelats són inofensius, i si algun òxid es desperta n'hi ha prou passant un drap amb oli lubricant tipus "6 en 1".
Ara bé, a vegades la zona sense pintura és prou gran i té mal aspecte, llavors és bo ficar-hi mà:

Primer cal fer saltar  les crostes de pintura poc adherida i fregar la superficie amb les eines que ens vagin millor (paper de vidre, llimes, rasquetes...). Objectiu: eliminar òxid i allisar la superficie.
Despres netejem amb un drap i disolvent, just abans de pintar amb imprimació. 
Quan la imprimació s'ha assecat bé,  freguem amb "paper de vidre a l'aigua" i ja podem pintar amb el color final.
Aquesta vegada vaig tenir sort de dos pots d'esprai "gairebé buits" de color blau, el primer era d'un to massa fosc una vegada pintat i vaig acabar d'obrir el segon que s'aproximava bastant al color del quadre.
Com amb la imprimació, pintant també amb pinzell.
(Atenció! només podem obrir una ampolla d'esprai quan ja no queda gas!! primer cal acabar la pintura espraiant dins un recipient on poder sucar el pinzell. 
Passa que vaig haver "d'apurar" el material...
 El resultat final no és perfecte però l'operació queda bastant dissimulada, i el més important: que la zona està protegida per molts anys. Salut!

3 comentaris:

  1. Bones!
    M'encanta el teu blog.
    Jo he restaurat una bicicleta, si vols podries publicar les meves experiències.
    Atentament.

    ResponElimina
  2. Hola Oscar 3Dr, no és mala idea, però compendràs que si ho fes per tu ho hauria de possibilitar per a tothom, i no hi ha manera de certificar que la informació i fotos rebudes fossin de la persona, ni la bici fós seva, ni la restauració. Podria haver qui usés malintencionadament aquesta possibilitat.
    En aquesta opció només hi accediria si la bicicleta fos molt especial i d'interés general, per qüestions històriques, i la persona fós coneguda i evidenment, de confiança.

    De totes maneres hi ha llocs on cadascú pot mostrar la seva tasca i les bicicletes restaurades, i molt més concorreguts que aquest blog, comn al foro bicischopper, al foro cicloclasica, al BMX museum, al ride/fixedgear...

    Però m'alegra que t'agradi el blog i t'agraeixo el teu oferiment.
    Salutacions!
    ehm...quina bici has restaurat? si vols pots explicar les teves experiències, aquí com a comentari, i enllaçar a on tinguis allotjades les fotos. En això no hi ha cap problema.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Tengo una bici modelo bh con 30años querría pintarla y adecentar un poco me podrías ayudar? Vivo en lleida (palomanena@hotmail.com)

    ResponElimina