Blog sobre recuperació de bicicletes clàssiques, història, restauració, documentació...


24 de nov. 2009

- Vintage GIMSON single speed

 Llavors vaig dir: fora canvis de marxes i cables, que sigui simple i àgil sense ser una fixie, cosa que a les baixades i a les corbes s'agraeix, el poder parar de pedalejar.
Aquesta és una antiga Gimson que tenia els components fets caldo però en bon estat d'estructura i unes calques precioses. El més potent de la bici és el cuadre i la marca, molt poc habitual. Malgrat el groller cordó de soldadura que hi ha on s'ajunta el tub del seient i la caixa pedalier. Que consti que ja era fet, jo ho vaig rascar tot traient l'òxid i repintat amb mini i pintura del color original un xic metalitzada. Dono fe de que està en perfecte estat de estructura i resistencia. Per soldar cuadres s'utilitza l'oxi-acetilènica, que no escalfa tan els tubs i es manté la resistència de l'acer. Aquesta bici i "l'expert megacrack" que feia  anar el soldador elèctric! van tenir sort al ser antiga i amb les parets dels tubs gruixudes. Cualsevol Columbus o Reynolds de qualitat no haurien passat la dura prova!
   També les rodes són històriques: de 28" (les antigues 700 B) amb els neumàticcs en bon estat. I els frens, CLB o les bieles iplat Stronglight, més moderns que la bici però ja uns "retro-retro".
   M'agrada molt com ha quedat i el 42x18 va fantàstic!
















El 12 de desembre ha marxat en tren cap a la seva nova casa, ara té a qui portar, gràcies parella! Molt bona sort, bonica

18 de nov. 2009

- Fixie NEXT OPINION














Segona pinyó fixe que he preparat, després de la John Player de fa diverses setmanes. La veritat és que costa bastant trobar carrets de pista a preus normals
 Aquesta es una talla 55 --- 55 x 57 ctc  --- 170 "cotter pin system crankset"--- 52 x 20 ---  700C --- estil new retro amb alguna que altre joya: leather Soffatti Professional saddle, front Weinmann Vainqueur 750, high flange Maillard hubs, vintage Lyotard pedals...i Cavallet Parking System!


 29-11-2009.
Ja està venuda, se'n va cap a la MTV 
"Madrid Total Velódromo"
"Deseo que tengas y traigas suerte en tu nuevo hogar" . 

13 de nov. 2009

- RALEIGH classic town bike

Bici de passeig. Raleigh, anglesa. Rodes de 700, 10 marxes, palanques de canvis a la tija de direcció, desarrollos molt còmodes, per passejar o fer servir a diari. Neumàtics nous de trinca. Tota posada a punt. Funciona perfecte.
Ja està venuda, se'n va a viure a BCN ( BiciSi Cotxes No )

12 de nov. 2009

- FLY "bici de batalla"

Vet aquí una bici que té l'aparença de no ser gran cosa, quelcom un xic desmanegat, ideal per camuflar-se per una ciutat... ben cert que el color del manillarg és cridaner, però això resulta pràctic per distingir-la de lluny!

i qui ho diria que està acabada de muntar i a punt per estrenar de nou!

Venuda per ebay el 22 de novembre. Ara viurà per la BBC (Barna Big City)